Rejsebrev nr. 2

Hej alle samtyrkisk flagmen.tyrkiet
Man kunne godt fristes til at tro på de gamle grækeres mening om hybris og nemesis, og vi havde jo vigtet os af det fine vejr hernede! Vi er ikke så lang fra Olympen i Grækenland, og man ser for sig de gamle guder med Zeus i spidsen sidde og gnægge: ”Næ, næ. De skal ikke tro,de er noget, de fire danskere i Avsallar. Nu ka’ de lære det, ka’ de”!
Siden det sidste brev er der sket dramatiske ændringer i vejrsituationen. Det er blevet vådt og ret køligt, men formentligt alligevel bedre end derhjemme.
Jeg skrev, at vi skulle i hamam, tyrkisk bad, og det var vi i tirsdags – det var en oplevelse!
Vi blev hentet på bopælen kl. 4 om eftermiddagen, og klokken 7 blev vi kørt ind til en af byens gode spisesteder, Cirhan (udtales djirhan).
I den mellemliggende tid var vi ellers blev forkælet på den mest behagelige måde: efter omklædning til badebukser og bikini først ca. 20 minutter i sauna for at åbne porerne; derefter ca. et kvarter i et særligt saltrum, hvor det støvregnede med saltvand. Det skulle være godt for lunger og hjerte.
Derefter gik det til den egentlige hamam, et bredt stenbord, hvor man to og to først blev hældt over med temmelig varmt vand og så skrubbet med et par grove handsker for at fjerne alle døde hudceller. Jeg siger jer – man bliver glat i huden som en barnenumse efter sådan en tur. Efterfølgende blev vi masseret med sæbeskum, så vi blev meget rene.
Så var vi klare til lidt afslapning og æblete i hvilerummet et kvarters tid.
Til sidst fik vi oliemassage med vellugtende olier og af dygtige massører – ikke så ringe endda! Nogle af os fik også anbefalet yderligere massagetimer – mod ekstra betaling naturligvis.
Man havde det godt efter den behandling, og det er ikke utænkeligt, at den bliver gentaget, inden vi tager hjem!
Maden på Cirhan var god og rigelig, så vi var klare til sengeligning, da vi kom tilbage efter nogle spændende timer.
Om onsdagen er der marked i Avsallar, så det skulle vi da på. Det er langt, og det bliver længere, efterhånden som sæsonen nærmer sig. Det er egentligt ufatteligt, at der er nogen, der tjener på sådan et marked. Det er i store træk det samme, der bliver solgt i de forskellige tøjboder, så man kunne klare sig med meget færre boder,  men sådan skal det nok ikke være.
Fødevaremarkedet, som stort set kun omfatter grøntsager, er til gengæld noget af det mest appetitlige, jeg har set rundt om i Europa og andre steder. Flot sat op og med meget flotte råvarer – ren fornøjelse – og der blev købt ind, kan I tro!
Som skrevet var vejret ikke det allerbedste op til week-enden, men lejligheden er forsynet med tv og dvdafspiller, så vi sad og så Gran Torino med Clint Eastwood, mens det øsede ned, og der var tændt for el-radiatorerne, så det var helt hyggeligt.
Lige nu er vejret fint, og i morgen, tirsdag, går det så mod Kappadokien, men derom i et andet brev

 

 

Arne i sin yndlingsbeskæftigelse

Billede 1 af 6

Arne i sin yndlingsbeskæftigelse

Lukket for kommentarer.