Nice rejsebrev nr. 4

Forsøg på at gøre status over 14 dage i Nice.
I det store og hele må man sige, at det har været en god ferie.
Lejligheden ligger perfekt til næsten alting i byen. Den opfylder alle ejendomsmægleres drøm om beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Man kan gå til det allermeste, der er værd at se på, og resten kan man komme til for en rimelig pris.
Lejlighedens store minus har været indretningen. Det blev betonet fra udlejer, at den nok ikke er egnet for ældre mennesker, og det er korrekt, men også yngre lejere vil finde den upraktisk. Køkkenindretningen er helt skæv og kan i værste fald medføre rygskader. Det medførte, at vi overhovedet ikke lavede mad men spiste ude hver dag!
Trappen op til soveværelset er ikke særlig rar at gå på. Der er ikke mulighed for ordentlig udluftning i soveværelset, så der blev ret beklumret i nattens løb. Alt i alt ikke meget positivt at sige om lejligheden, som heller ikke er indrettet særligt hyggeligt. En positiv ting, som har reddet en del timer, er altanen, som vi har tilbragt megen tid på – den er guld værd, selv om den er meget smal!
Som by betragtet er Nice anderledes end for 10 år siden. Det vrimler med spisesteder over alt i byen. Det gamle bageri på Place de Justice, hvor vi købte brød hver morgen, eksisterer ikke mere – det er nedlagt og slået sammen med et par nabobutikker og er blevet til en ret mondæn restaurant. I vores gade ligger der et hav af restauranter og cafeer, bl.a. vores nabo, O’Palermo, hvor vi spiste en hel del gange.
Nice er blevet en dyr by med næsten norske tilstande – et kilo tomater koster ca. 100 kroner, og det samme gør appelsiner! Kaffe er også blevet meget dyrere. Tidligere kostede en kop kaffe ca. 1 euro, nu er den oppe på 2,5, altså næsten danske priser.
Alligevel vil jeg konkludere, at vi har haft en god ferie, rekreeret os og gjort klar til en forhåbentlig god sommer.

Slut herfra og kærlig hilsen til alle og tak for jeres tålmodighed
Lene & Finn


Lukket for kommentarer.